Fibrocell tedavisi

Yaş ilerledikçe, derimizin dermis katmanında bulunan hücre sayısı azalır. Buna bağlı olarak derinin destek elemanları arasında bulunan elastin (cilde esneklik verir) ve kolajen (cilde sağlık verir) liflerinin kalitesi bozulur.

Yapısının kalitesi düşen deri nemi içinde tutamaz. Dışarıdan ne kadar nem takviyesi yapılsa da gençlik çağındaki parlaklığını ve canlılığını kazanamaz. Bu durum, ciltte, yaşla birlikte ortaya çıkan yüz kırışıklıkları, parlaklık azalması, yorgun görüntü gibi rahatsızlıklar ile kendini gösterir.

Dermis, güzelliğin anahtarı

Derinin en kalın katmanı olan dermis; fibroblastlar, kolajenlifler, elastin lifler ve diğer yapısal molekülleri çevreleyen jelden meydana gelir. Dermis aynı zamanda vücut ısısı, yaraların iyileşme süreci ve atıkların vücuttan uzaklaştırılmasına (üre içeren ter formunda) yardımcıolur. Dermisin kalınlığı çocukluk ve gençlik döneminde artar ve durur.50 yaşından sonar azalır.

Fibroblastlar, gençliğinizin yapıtaşı…

Fibroblastlar, ekstrasellulermatriks, elastin ve kollajen liflerini salgılamadan sorumlu olan, cilt sıkılığının korunması ve yara iyileşmesinde kilit rol oynayan dermisteki hücrelerdir. Fibroblast sayısı yaş ilerledikçe azalır. Azalma 25 yaşından itibaren başlar ve artarak devam eder. Aynı zamanda üretkenlikleri de düşer. Böylece, derinin destek dokusunun yoğunluğu azalır ve cilt sarkmaya eğilimli hale gelir.

“Blast” sözcüğü, hücresel biyolojide kök hücre deyimine karşılık gelmektedir.Fibroblastları, derinin erişkin kök hücresi olarak adlandırabiliriz.

Fibrocell tedavisi, doku mühendisliği tekniği kullanılarak, deriye zaman içerisinde kaybettiği fibroblastları naklederek, dokunun gençliğindeki canlılığını kazandırmayı amaçlayan, son zamanlarda, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ülkemizde de tercih edilen, iyi bir etkiye sahip kök hücre tedavilerinden biridir.

Çocuksu güzellikte doku mühendisliği

Doku mühendisliği, belirli bir organdan izole edilen hücrelerin gerekli büyüme faktörleri ve diğer etken maddelerin eşliğinde uygun bir matriks içerisinde çoğaltılması ile birlikte daha sonrasında vücuda yerleştirilmesine dayanan bir tekniktir.

Hücresel tedaviler doku mühendisliğinin parçalarından biridir. Hücre, doku mühendisliğinin temel unsuru olup bozulan bir dokunun yenilenmesinden sorumludur. Hücresel tedaviler özellikle sağlık alanında yüz güldürücü sonuçlar vermekte ve tercih edilerek kullanılmaktadır.

Fibrocell, güzelliğinizin sırrı, kendinizde saklı…

Fibrocell uygulamasında, yüzdeki kırışıklıklar, ve derin olukların tedavisi, dudakların biçimlendirilmesi, akne izlerinin, hatta uzun süreli deri yaralarının ve izlerinin tedavisi için kişinin kendine ait (otolog) canlı alt deri hücreleri (fibroblast) dolgu maddesi olarak kullanılmaktadır.

Bu hücreler kollajen sentezleyerek derinin yeniden yapılanmasını sağlamaktadır. Alışagelmiş dolgu maddelerinden farklı olarak uzun etkili bir yöntemdir. Dolgu maddelerinin aksine, kişinin kendi hücrelerinden elde edilen bir yöntem olarak, kişinin doğal güzelliğini ortaya çıkartmaya yardımcı olur, cildini yeniler. Fibrocell, uzun dönemli bir yatırımdır.

Fibrocell uygulaması ile istenmeyen yan etkilerinin olmayışı önemli bir avantaj sağlar.

Fibrocell hangi durumlarda uygulanır?

Kırışıklıkların giderilmesi
Yüzdeki sarkmalar
Cilde sağlıklı, parlak bir görünüm sağlanması
Mezoterapi ile yapılabilecek yüz yenileme (Facialrejuvenation) uygulamaları
Saç dökülmesi ve saçsızlık tedavisi
Cilt çatlakları (Strech mark) tedavisi
‘Akne’ veya suçiçeği gibi rahatsızlıklar sonrası oluşan çukurların doldurulması
Yanık, geçirilmiş cerrahi ya da travmaya bağlı oyukluk ve nedbelerin tedavisi
Kapanmayan kronik yaraların tedavisi

Fibrocell hangi bölgelere uygulanabilir

Tüm yüz bölgesi (dudak, kazayaklarıbölgesi, alın, nazonabialbölge)
Dekolte bölgesi
Eller
Vücutta ihtiyaç duyulan her bölgede uygulanabilir.

Fibrocell nasıl uygulanır?

Vücudumuzun, güneş görmeyen, en bebek, en hasar görmemiş bölgelerinden biri olan kulak arkasından mercimek tanesi büyüküğünde 1 adet doku biyopsisi alınır.

Üretimin tamamıyla kişiye özel olması, üretim esnasında da kişinin kendi serumunun kullanılmasını gerektirir. Bu amaçla biyopsi esnasında, hastanın kanı da alınır.

Kan alımı ile elde edilen serum, hücre kültürünün üretilmesinde kullanılmaktadır. Hücre kültürünün kendi kanı ile yapılmasının, serumdan hücre içine geçen büyüme faktörlerinin de uygulamaya olumlu katkı sağlaması beklenir.

Alınan biyopsi, 24 saat içerisinde, Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlı, GMP (İyi Üretim Uygulamaları) ve ISO 13485 belgesine sahip, Bilkent Cyber Plaza’da kurulmuş olan tam donanımlı labaratuara ulaştırılır.
Kişinin kendi serumu kullanılarak, hücre üretimine alınır.İstenilen hücre sayısı ve yoğunluğuna yaklaşık 1 ay içerisinde ulaşılarak, Fibrocell elde edilir. Sonrasında birer ay ara ile toplamda 3 uygulama yapılır.

Fibrocell, ARS ArthroLabaratuarları’nda FDA tarafından onaylanmış teknikle üretilmektedir…

Facebook Yorumları

yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Pin It on Pinterest